Aanvullende zorgverzekering is voor sporters een aanrader

Beoefent u een sport met kans op een sportblessure zoals voetbal, rugby of hockey? Dan is het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie zeker het overwegen waard.

Ook wielrenners en hardlopers maken meer kans op een blessure, door een misstap of valpartij, waarbij een fysiotherapeut nodig is om de blessure te verhelpen.

Wie na het oplopen van een blessure naar de dokter of spoedeisende hulp gaat zal dit vergoed krijgen via de basisverzekering. Voor wie een doorverwijzing krijgt naar de fysiotherapeut geldt dit echter niet. Fysio valt immers niet onder de basisverzekering, daarvoor dien je je aanvullend te verzekeren. Als je tenminste niet voor de kosten van je fysiobehandelingen wilt opdraaien.

Hoe groot is een kans op een sportblessure?
De kans op een sportblessure is altijd onvoorspelbaar. Dat is vervelend want om voor vergoeding van de fysiotherapeut in aanmerking te komen zal u zich van tevoren aanvullend moeten verzekeren. Als het eenmaal zover is, dan is het te laat.

De kans dat u bij het sporten een blessure oploopt is groot, vooral bij fysieke sporten zoals voetbal, hockey of rugby. Jaarlijks krijgen circa 2 miljoen Nederlanders te maken met een sportblessure. Dat is enorm veel, en lang niet altijd zal er een fysiotherapeut aan te pas hoeven te komen om de blessure te verhelpen of om te revalideren, maar als sporter loopt u wel een aanmerkelijk grotere kans vandaag of morgen bij de fysiotherapeut te belanden.

Hoe “zwaar” moet je je aanvullende verzekeren voor fysio?
Evenals de vraag OF je je moet verzekeren is de vraag voor hoeveel u zich moet verzekeren voor fysio lastig te beantwoorden. Ook dit is een gok (of beter gezegd een risico-inschatting).

Bent u al klant bij de fysiotherapeut of bent u extra blessuregevoelig? Dan is het verstandig om met de fysiotherapeut te overleggen hoeveel behandelingen je het komend jaar redelijkerwijs nodig kan hebben. U kan je zorgverzekering voor het komend jaar dan daar op aanpassen. Want voor hoe meer behandelingen u zich verzekerd, hoe duurder de zorgverzekering wordt. En dat gaat om behoorlijke bedragen.