Videochat met een medisch deskundige

Heeft u een medisch probleem, wilt u je graag advies van een medisch deskundige, maar wilt u niet meteen naar de dokter of naar een ziekenhuis? Dan kunt u als je klant bent bij FBTO ook een gesprek voeren met een medisch deskundige van Medicinfo. Dat kan via een chat (tekst), een gesprek (geluid) of zelfs via een videochat.

Zo kunt u dus symptomen niet alleen omschrijven maar ook laten zien, uniek in Nederland!

Consult via een app

De app is niet uit de lucht komen vallen. Uit een onderzoek (uitgevoerd door marktonderzoekbureau GfK) bleek dat veel mensen voor ze een afspraak met de huisarts maken graag willen weten of dat echt nodig is. Nederlanders melden zich niet graag met een wissewasje bij hun dokter. Met zo’n app bespaart u tijd. U verliest geen tijd met onnodig dokterbezoek en met veel googelen naar uw klachten. En, ook hele belangrijk, het consulteren van een medisch deskundige via de medische app gaat niet ten kosten van uw eigen risico bij de zorgverzekering.

Medicinfo

Voor de Dokter op Zak app (gratis te downloaden via de Google App Store) werkt FBTO samen met zorginnovatiebedrijf Medicinfo. Deze organisatie werkt op zijn beurt samen met huisartsenposten en ziekenhuizen en heeft zodoende een uitgebreid netwerk van specialisten. Via de Dokter op Zak app heeft u contact een team van 20 ervaren medisch deskundigen. Als FBTO klant is het gebruik van deze app gratis en gaat het niet ten koste van uw eigen risico.

Dokter op Zak is in tekst, geluid en/of beeld beschikbaar van op doordeweekse dagen van 7.00 uur tot 23.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur. De app wekt via een veilige versleutelde verbinding. En de privacy is 100%, ook FBTO krijgt geen informatie over uw consult.