OZF zorgverzekering

Prijs OZF zorgverzekering 2018: 119,45 euro per maand
Of 99,45 euro per maand bij een maximaal eigen risico

OZF heeft één basisverzekering. De OZF Zorgpolis. De OZF Zorgpolis is een naturapolis. Dit betekent dat u 100% vergoed krijgt bij alle door OZF gecontracteerde zorgverleners maar slechts 75% bij de zorgverleners waarmee geen contract is afgesloten.

Deze basisverzekering kunt u eventueel aanvullen met 1 van de 2 aanvullende verzekeringen (AV Compact en AV Royaal). Ook kunt u eventueel kiezen uit twee tandartsverzekeringen (Tand Compact en Tand Royaal). De Royaal verzekeringen zijn dubbel zo duur als de Compact verzekeringen.

TIP: Wilt u weten of een OZF zorgverzekering voor u interessant is? Doe dan een vergelijk zorgverzekeringen. Hierbij worden alle prijzen met elkaar vergeleken en kunt u de zorgverzekeringen op uw wensen en eisen selecteren.

De prijzen van deze aanvullende verzekering verschilt per leeftijdscategorie. Zo betaalt iemand t/m 29 jaar 11 euro voor de OZF AV Compact verzekering. Van 30 t/m 44 jaar wordt de premie verhoogd naar 14 euro per maand en vanaf 45 jaar wordt het zelfs 16 euro. Bij de AV Royaal verzekering varieert de maandpremie van 20,50 euro tot 31 euro.

Ook de kosten van de tandartsverzekering zijn leeftijdsafhankelijk maar hier zijn de verschillen minder groot.

Wat is OZF?

OZF is een heel kleine zorgverzekeraar. Ze hebben bijvoorbeeld slechts circa 30 medewerkers. Dat maakt het contact met deze zorgverzekeraar een stuk makkelijker. En aangezien OZF onderdeel is van het grote Achmea profiteert u toch van de goede afspraken die Achmea met zorgverleners heeft gemaakt.

OZF is in 1923 begonnen als ziekenfonds voor de N.V. Koninklijke Nederlandsche Zoutindustrie (KNZ) in Hengelo, het latere AkzoNobel. In 1950 kreeg het ziekenfonds de naam Onderling Ziektekosten Fonds (OZF). Sinds de overgang van het ziekenfonds naar de zorgverzekering biedt OZF in heel Nederland zorgverzekeringen aan.