Univé Ledencollectief: Extra korting op de zorgverzekering.

Univé heeft een bijzondere manier van korting geven op de Univé zorgverzekering. Ze noemen dit Univé Ledencollectief, maar dit collectief heeft niets te maken met de collectieve kortingen die u bijvoorbeeld via uw werkgever kunt krijgen.

De korting van het Univé ledencollectief is een korting die u krijgt voor schadeverzekeringen die u bij Univé hebt lopen. Bijvoorbeeld uw autoverzekering of uw woonhuisverzekering. Hoe meer schadeverzekeringen u bij Univé heeft lopen, hoe hoger de korting die op de basisverzekering krijgt.

Aanvankelijk liep deze korting op tot wel 10% op de basisverzekering. Vanaf 2020 mag er echter van de overheid nog maar maximaal 5% korting gegeven worden op basis zorgverzekeringen. Dit geldt voor alle collectieven, dus ook voor het Univé Ledencollectief. Dat betekent dat Univé niet meer dan 5% korting kan geven.

Deze korting op uw zorgverzekering kan wel oplopen tot 10%. Meer korting mag Univé wettelijk niet geven op de basisverzekering.

Hoe werkt het?

Heeft u een Univé schadeverzekering? Het maakt niet uit welke, dan krijgt u meteen, 1,5% korting. Voor de rest van de korting hangt het af welke verzekering(en) u bij Univé hebt lopen. Heeft een Univé autoverzekering, dan komt er 3% korting bij en ontvangt u 4,5% korting op uw zorgverzekering. Heeft u ook uw tweede auto bij Univé verzekerd? Dan krijgt u het maximum van 5%.

Ook een Univé inboedelverzekering levert 3% korting op. Overige schadeverzekeringen 1%. Helaas stopt het tellen dus vanaf 2020 al bij 5% omdat er van de overheid namelijk niet meer korting op een basis zorgverzekering gegeven worden.

Korting per maand

Deze korting op de zorgverzekering wordt per maand gegeven. Dat is een voordeel als u halverwege het jaar een extra Univé schadeverzekering afsluit. Doet u dat bijvoorbeeld in april, dan ontvangt u vanaf mei de extra korting op je zorgverzekering. Vooral bij een autoverzekering en een inboedelverzekering kan het erg interessant zijn voor een Univé verzekering te kiezen. 5% korting op de basisverzekering staat namelijk wel voor ongeveer 75 euro korting per jaar per persoon.

Kijk bij de Univé zorgverzekeringen voor alle prijzen en mogelijkheden.

Samenvatting:
Univé heeft een eigen collectief in het leven geroepen. Daarmee krijgt u korting op een Univé zorgverzekering, maar ook op andere Univé verzekeringen. En deze korting op Univé verzekeringen kan flink oplopen. Voor deze korting op de Univé zorgverzekering komt u in aanmerking als u meerdere Univé verzekeringen heeft. Hoe meer Univé verzekeringen, hoe hoger de korting op de Univé zorgverzekering.