Waarom is een Univé zorgverzekering goedkoop?

Als u naar de tarieven van de zorgverzekeringen kijkt valt vooral de lage prijs van de Univé zorgverzekering op. Deze zorgverzekering behoort ook bij een verplicht (dus zo laag mogelijk) eigen risico van 385 euro tot de goedkoopste zorgverzekeraars..

En dat voor één van de grote verzekeraars, en een zorgverzekeraar die bekend staat om zijn goede kwaliteit, een echt A-merk. Wat maakt de Univé zorgverzekering zo goedkoop?

Geen winstoogmerk

Wat de prijs van de zorgpremie van een Univé zorgverzekering enorm drukt is het feit dat Univé een ledenorganisatie zonder winstoogmerk. Doel van Univé is net het maken van winst maar het aanbieden van goede en voordelige verzekering aan zijn leden. En iedere klant van Univé wordt als lid beschouwd. Dus ook als je er een zorgverzekering afsluit.

Dit heeft natuurlijk een gunstig effect op de premie. De winstmarge die normaal gemaakt moet worden kan nu aangewend worden om de premie van de verzekeringen laag te te houden. Daarom is de Univé zorgverzekering een relatief goedkope zorgverzekering.

Tot 10% extra korting

Het is zelfs mogelijk om een nog lagere prijs voor de basiszorgverzekering te krijgen. U kunt namelijk extra korting krijgen als u ook andere verzekeringen bij Univé afsluit (of heeft afgesloten). Dus extra korting op bovenstaande (in vergelijking met de concurrentie) goedkope zorgverzekering. Dit noemt Univé het Univé Ledencollectief. Via dit collectief wordt de Univé zorgverzekering een nog meer goedkope zorgverzekering.

Terug naar de lage premie. De meest goedkope Univé zorgverzekering is de Univé Zorg Select verzekering. Deze goedkope zorgverzekering is een naturapolis, wat inhoudt dat niet alle zorgverleners 100% vergoed worden.

Ook dat scheelt altijd in de premie. Overigens is de dekking voor een naturapolis bij Univé behoorlijk goed. U kunt altijd naar uw eigen huisarts, spoedeisende hulp is in ieder ziekenhuis gedekt en 75% van de apothekers is gecontracteerd.

Wilt u een Univé Select zorgverzekering afsluiten? Check dan eerst even bij Univé (link hier boven) of u gewenste apotheek en ziekenhuis gecontracteerd zijn zodat u 100% gedekt bent.