CZ Zorgverzekering goedkoper in 2020!

Terwijl iedereen er van uit gaat dat alle zorgverzekeringen in 2020 duurder worden heeft CZ juist zijn premie verlaagd. Een CZ zorgverzekering 2020 wordt gemiddeld 4,50 euro per maand goedkoper. Een flinke (en onverwachte) premieverlaging!

Hoe groot uw voordeel als CZ klant is hangt af van welke CZ zorgverzekering u heeft.

De CZ Zorgbewust polis daalt met 5,50 euro per maand naar een maandpremie van 114,95 euro. De prijsdaling is daarmee bij deze budgetverzekering het grootst, zowel procentueel als absoluut. Dat is een groot verschil van Menzis dat de prijs van zijn budget zorgverzekering 2020 juist sterk liet stijgen.

De tweede CZ basisverzekering is de CZ Zorg op Maat polis, waarvan de premie met 3,85 euro daalt naar 120,95 euro per maand. Het verschil met de goedkopere Zorgbewust polis is dat je met deze CZ zorgverzekering je zaken ook per post kunt regelen (bij CZ Zorgbewust alleen online) en dat niet gecontracteerde hulp voor 75 procent wordt vergoed (bij CZ Zorgbewust 70 procent).

Wilt u vrije zorgkeuze dan heeft CZ de Zorgkeuzepolis. De prijs hiervan daalt met 4,20 euro naar 127,45 euro.

Collectieve korting naar maximaal 5%
Maakt u gebruik van een collectieve zorgverzekering bij CZ dan is de kans dat u toch meer gaat betalen in 2020. CZ mag (zoals alle zorgverzekeraars) namelijk nog maar 5% collectieve korting geven. Tot dit jaar was dat maximaal 10%.