Veel jongeren blijven hangen bij de zorgverzekering van hun ouders

Als je 18 jaar oud bent dien je zelf een zorgverzekering af te sluiten. Dat is verplicht, dus deze jonge volwassenen sluiten netjes de verzekering af. In de praktijk zijn het echter meestal de ouders die de zorgverzekering afsluiten, en echt veel moeite wordt er meestal niet gedaan. Vaak verzekeren de ouders hun meerderjarige kinderen gewoon weer bij hun eigen zorgverzekeraar.

Slechts 39 procent van de 18 jarige sluit zelf hun zorgverzekering af!

zorgverzekering jongeren

Dit is zonde, want jongeren kunnen meestal toe met een veel goedkopere zorgverzekering omdat ze over het algemeen minder dekking nodig hebben. Ook zijn er speciale zorgverzekeringen voor jongeren waarbij je een veel lagere premie betaald. Zorgverzekeraars lokken namelijk graag jonge klanten. Niet alleen omdat deze vaak bij de zorgverzekeraar blijven hangen, maar ook omdat ze minder declareren, dus minder duur zijn.

Ook kunnen jongeren overwegen een hoger eigen risico te nemen dan hun ouders.

Binnen 10 minuten kun je via één van de betrouwbare onafhankelijke vergelijkingssites zorgverzekeringen vergelijken. En dan weet precies hoeveel geld u bespaard door een andere zorgverzekering af te sluiten die veel beter bij uw eigen situatie past.