Eerste zorgpremie 2021 bekend

Zoals ieder jaar is zorgverzekeraar DSW de eerste verzekeraar die zijn nieuwe zorgpremie bekend maakt. Een basis zorgverzekering 2021 gaat bij DSW 124,50 per maand kosten. Een ander zekerheidje is dat de premie voor 2021 hoger zou zijn. De zorgkosten zijn afgelopen jaar immers flink gestegen. Bij DSW bedraagt deze stijginga van de basis zorgverzekering ruim 6 euro per maand. Dat is een euro hoger dan de verwachte gemiddelde premiestijging van ruim 5 euro per maand.

Verleden jaar viel de premie van DSW gunstig uit ten opzichte van de concurrentie. Het is nu de vraag of dat weer het geval is (en de andere premies nog sterker stijgen) of dat deze extra stijging een correctie is op een te lage zorgpremie voor 2020. DSW geeft ook toe dat het eind van hun buffers in zicht komt.

Hoge lonen van zorgpersoneel en het gebruik van duurdere medicijnen hebben de zorgkosten afgelopen jaar weer flink doen toenemen. De corona crisis heeft minder invloed gehad op de hoge zorgkosten. Met corona opnames zijn hoge kosten gemoeid, maar aan reguliere zorg is dit jaar minder geld uitgegeven, wat de corona kosten weer compenseert.