Medische acceptatie bij tandartsverzekering

Bent u van plan om komend jaar behandelingen aan uw gebit uit te voeren, en sluit u daarom een tandartsverzekering bij uw zorgverzekering af? Denk er dan aan dat er vaak medische acceptatie geldt bij een tandartsverzekering.

Medische acceptatie komt bij zorgverzekeringen niet veel voor. Bij de basisverzekering mag het zelfs niet, en bij aanvullende verzekeringen komt het het niet zoveel voor. Maar de tandartsverzekering is een uitzondering. Daar wordt nog vaak om een medische acceptatie gevraagd.

Dit komt omdat zorgverzekeraars niet zitten te wachten op nieuwe klanten met gebitsproblemen, die een tandartsverzekering afsluiten, en dan hun gebit tegen hoge kosten laten opknappen. Daarom geldt vooral bij veel tandartsverzekeringen met een hoge dekking een medische acceptatie.

Wat is een medische acceptatie bij een tandartsverzekering?

Een medische acceptatie is niet altijd zo streng als het lijkt. Soms is het een kwestie van een aantal vragen invullen. Het gaat dan om de medische geschiedenis. Bent u bijvoorbeeld al jaren niet bij een tandarts geweest? En staan er het komend jaar gebitsbehandelingen op het programma? Dat wil de verzekeraar natuurlijk graag weten.

Soms vraagt de zorgverzekeraar ook om een verklaring van uw tandarts.

Bij welke tandartsverzekering geldt medische acceptatie?

Bij een tandartsverzekering vanaf 750 euro is vrijwel altijd medische acceptatie nodig. Maar bij tandartsverzekeringen die tot 500 euro vergoeden is dat ook nog in vrijwel de helft van de gevallen nodig.

TIP: Bij Independer kunt u heel makkelijk de tandartsverzekeringen selecteren zonder medische acceptatie. Bij de zorgverzekeringen kunt u namelijk aanvinken dat je een tandartsverzekering zonder acceptatie wenst. U kunt daar perfect zien wat voor u de beste tandartsverzekering zonder acceptatie is en wat deze beste tandartsverzekering zonder medische acceptatie kost.

tandartsverzekering

Stap op tijd over

Een medische acceptatie heeft tijd nodig. U moet een zorgverzekering voor 1 januari opzeggen als u wilt opzeggen, maar voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering heeft u nog tot 1 februari de tijd. Er is dus marge, maar wacht niet te lang met het afsluiten van een tandartsverzekering of aanvullende verzekering waarvoor medische acceptatie geldt.

Samenvatting:
De tandartsverzekering is een aanvullende zorgverzekering waarvoor vaak medische acceptatie geldt. Is de medische acceptatie voor de tandartsverzekering een probleem? Dan kunt u hier boven lezen hoe u u beste tandartsverzekering zonder acceptatie kunt vinden.