Losse verzekering fysio therapie

Het is mogelijk, onafhankelijk van uw zorgverzekering en zorgverzekering, een losse fysio verzekering of losse tandartsverzekering af te sluiten die o.a. 20 behandelingen fysiotherapie vergoedt bij een ongeval of blessure. Dit is vele malen goedkoper dan een volledige aanvullende verzekering met fysio in het pakket.

Een aanvullende verzekering is duur. Toch kiezen veel mensen voor een aanvullend pakket, en dat doet men dan meestal om voor fysio verzekerd te zijn. Ook al mankeert men niets, en hoopt men niets te gaan markeren, uit angst door een ongeval of blessure met onverwachts hoge fysio kosten geconfronteerd te worden sluit men toch een dure aanvullende zorgverzekering af. En dat jaar na jaar.

De kosten vaan zo’n aanvullend pakket, met een redelijk aantal fysio behandelingen, zijn op jaar basis enorm groot. Bij bijvoorbeeld CZ en Menzis kosten de aanvullende zorgverzekering met 20 fysio behandelingen circa 500 euro per maand, bij Unive ongeveer 465 euro, bij VGZ 485 euro en bij Zilveren Kruis verzeker je je voor circa 417 euro per jaar voor 27 fysio behandelingen.

Natuurlijk bieden deze aanvullende pakketten nog meer dekking, maar als u deze niet gebruikt, en ook alleen de verzekering afsluit om in geval van nood voldende voor fysio verzekerd te zijn heeft u daar weinig aan.

En natuurlijk zijn er ook goedkopere fysio verzekeringen, maar deze bieden veel minder behandelingen.

Ixorg biedt een oplossing om de kosten van een fysio verzekering binnen de perken te houden. Ze bieden een speciale fysio verzekering aan die bij een blessure of ongeluk 20 fysio behandelingen dekt. En dat tegen een veel lagere prijs dan de aanvullende pakketten van de zorgverzekeringen.

Bovendien is deze extra zorgverzekeringen helemaal onafhankelijk van uw basisverzekering. U kunt dus gerust een goedkope basisverzekering afsluiten en u dan aanvullend voor fysiotherapie verzekeren bij Ixorg.

Deze speciale zorgverzekering dekt tot 20 fysiobehandelingen na een ongeval of na een blessure zoals een spierscheuring of botbreuk. Mocht u door een ongeval 24 uur of langer in een ziekenhuis worden opgenomen, dan krijgt u bovendien 400 euro vergoed. Op die manier wordt het eigen risico voor een ziekenhuisopname van 385 euro ruimschoots gedekt.

Hou er wel rekening mee dat deze goedkope fysio verzekering een ongevallen fysio verzekering is die alleen geldt bij een blessure of ongeval. Deze verzekering vergoed dus niet uw fysio kosten die u maakt bij uw reguliere bezoeken aan de fysiotherapeut. Deze fysio verzekering is er voor het geval u onverwachts fysio kosten gaat maken door een blessure of ongeval.

Tandartsverzekering
Hetzelfde geldt voor een tweede verzekering die Ixorg aanbiedt, een tandarts ongeval verzekering. Bij schade aan het gebit keert deze ongeval verzekering tot 20.000 euro aan kosten voor de tandarts, en tot 1.000 euro voor logopedie uit. Ook de vergoeding van de 24 uur ziekenhuis opname geldt hier.

Kosten Ixorg verzekeringen
De kosten van deze twee verzekeringen voor onverwachte zorgkosten bij blessure of ongeval zijn aanmerkelijk lager dan die van een aanvullende zorgverzekering bij uw zorgverzekeraar.

  • De Ixorg fysio blessure verzekering kost 4,95 euro per maand
  • De Ixorg tand pech verzekering kost 3,95 euro per maand
  • Beide verzekeringen samen kosten 5,95 euro per maand

Dat zijn dus heel hoge dekkingen voor veel minder geld dan de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraars.