Onbeperkte verzekeringen fysiotherapie

Echt heel veel fysiotherapie nodig? Ze zijn zeldzaam, maar er zijn zorgverzekeraars die een onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen in hun pakket hebben. Dit zijn heel dure aanvullende verzekeringen, maar altijd nog veel goedkoper dan dat u alle fysiotherapie zelf moet betalen. Bovendien betreft het aanvullende zorgpakketten die ook veel andere uitgebreide dekkingen hebben.

TIP: Wilt u weten welke zorgverzekering wat dekt op het gebied van fysiotherapie? Kijk dan in het overzicht vergoedingen fysiotherapie voor een compleet overzicht.

Hieronder een overzicht met goede verzekeringen die een zeer goede of zelfs onbeperkte vergoeding van fysiotherapie bieden.

ONVZ (onbeperkt)
De ONVZ Vrije Keuze Optifit zorgverzekering 2087 kost 62,50 euro. Daarvoor krijgt u naast een onbeperkt aantal behandelingen fysiotherapie (met 100% vergoeding) ook goede dekkingen voor orthodontie kinderen (ook 100%), beweegzorg, preventiecursussen en alternatieve geneeswijzen.

De Friesland (onbeperkt)
De Friesland AV Optimaal is een bijzonder uitgebreide aanvullende zorgverzekering die  alle medisch noodzakelijke fysiobehandelingen onbeperkt vergoedt.  Boven de 37 behandelingen of 51 behandelingen per jaar (afhankelijk van de behandelaar) is wel toestemming nodig. In 2018 kost deze aanvullende verzekering 43,50 euro per maand. U bent met De Friesland AV Optimaal ook goed verzekerd voor brillen, lenzen en alternatieve geneeswijzen.

Delta Lloyd (onbeperkt)
Bij Delta Lloyd krijgt u uw fysio-behandelingen onbeperkt voor 100% vergoed. Tenminste, als u kiest voor de Delta Lloyd Top zorgverzekering. Hiervoor betaalt u wel 162,50 per maand. Deze verzekering dekt ook orthodontie voor kinderen voor 100% en heeft onder andere ruime dekkingen voor alternatieve geneeswijzen en hulpmiddelen. Een goedkoper alternatief is de Delta Lloyd Comfort verzekering die 36 behandelingen van de fysiotherapeut vergoedt (73,45 euro p/m).

PNOzorg (onbeperkt)
De PNOzorg Compleet zorgverzekering (67,42 p/m) dekt fysiotherapie ook onbeperkt voor 100%. Maar bij deze verzekering krijgt u wel eerst een lijst met vragen waarna bepaald wordt of u wel voor deze verzekering in aanmerking komt.

Zorg en Zekerheid (40 behandelingen)
Zorg en Zekerheid had vroeger ook een aanvullende zorgverzekering met onbeperkte fysiotherapie. Maar bij Zorg en Zekerheid AV Totaal is het aantal te vergoeden behandelingen door de fysiotherapeut in 2018 beperkt tot maximaal 40.  Met een prijs van 99,95 euro per maand is deze aanvullende verzekering bovendien een stuk duurder dan bovenstaande verzekeringen. Maar u bent met de aanvullende Zorg en Zekerheid Totaal verzekering ook verzekerd voor de tandarts, orthodontist, voor brillen, alternatieve geneeswijzen, psychologische hulp en heel veel meer.

CZ (30 behandelingen)
30 behandelingen is niet echt onbeperkt te noemen, maar de CZ Top zorgverzekering is met een prijs van 35,95 euro wel interessant voor mensen die regelmatig naar de fysiotherapeut moeten maar niet wekelijks. En ook op andere zorggebieden is dit aanvullende pakket inderdaad Top.

De Amersfoortse (36 behandelingen)
Ook de Optimaal zorgverzekering van de Amersfoortse dekt 36 behandelingen. In 2018 kost deze aanvullende verzekering 50,50 euro.

Pro Life (40 behandelingen)
De Pro Life Extra Large polis kost in 2018 66,50 euro per maand en dekt 40 behandelingen fysiotherapie voor 100%. Dit is een zeer brede aanvullende zorgverzekering die ook op vele andere terreinen een uitstekende dekking geeft. Kijk bij Pro Life voor alle vergoedingen.