Prijsstijging Menzis zorgverzekering 2020 blijft beperkt

Nadat DSW al enige tijd geleden als eerste zorgverzekeraar zijn premie voor de zorgverzekering 2020 bekend heeft gemaakt is nu ook Menzis met zorgpremie voor 2020 over de brug gekomen. De meest afgesloten Menzis zorgverzekering 2020 (de Menzis Basis verzekering) is 1 euro per maand duurder dan in 2019. Dit valt mee, want de prognose voor de algemene premiestijging is 3 euro en de prijsstijging bij DSW is zelfs 6 euro per maand.

Wel kan de premiestijging voor veel mensen hoger uitvallen omdat er nog maar maximaal 5% collectieve korting gegeven mag worden op een basis zorgverzekering. Menzis heeft veel collectief verzekerden, die tot 2019 vaak meer dan 5% korting kregen. Voor deze verzekerden kan de prijsstijging enkele euro’s per maand meer bedragen!

Ook stijgen de twee andere Menzis zorgverzekeringen in prijs. De Menzis Basis Voordelig verzekering (een budget zorgverzekering met een heel beperkt aantal zorgverleners) stijgt 2 euro per maand in prijs, en de Menzis Basis Vrij zorgverzekering (die ook bij niet gecontracteerde zorgverleners 100% vergoed) is de prijsstijging zelfs 8 euro per maand.

Om de premiestijging voor de zorgverzekering 2020 binnen de perken te houden investeert Menzis 80 miljoen euro uit zijn reservers.