ONVZ zorgverzekering 2021 slechts 1,50 euro duurder

Gemiddeld wordt de zorgverzekering 2021 iets meer dan 5 euro per maand duurder. Maar de premiestijging verschilt enorm per zorgverzekeraar. Zo stijgt de premie bij de ONVZ zorgverzekering 2021 met slechts 1,50 euro terwijl de premie van de OHRA zorgverzekering 2021 met meer dan een tientje per maand omhoog gaat.

Een groot deel van de premieverhoging betreft ook een correctie op de zorgpremies van 2020. We zien vooral dat de goedkope zorgverzekeringen in prijs toenemen.

Zo is de bovengenoemde OHRA zorgverzekering 2021 ondanks de forse prijsverhoging nog steeds goedkoper dan de ONVZ zorgverzekering die nauwelijks in prijs stijgt. Staar u dus niet blind op de mate van prijsverhoging maar doe een prijsvergelijk zorgverzekeringen 2021 om te zien wat de goedkoopste zorgverzekering is die aan uw eisen en wensen voldoet.

Om de premieverhogingen binnen de perken te houden moeten de zorgverzekeraars hun reserves flink aanspreken. Het is dan logisch dat ze hun premies niet te laag meer willen inzetten.