Vergoeding orthodontie volwassenen door zorgverzekering

Orthodontie (de beugel e.d.) is een behandeling die niet door de basisverzekering van de zorgverzekering wordt vergoed. Om voor een vergoeding voor de orthodontist in aanmerking te komen moet u zich aanvullend verzekering. Hier alle informatie over de vergoedingen voor orthodontie bij volwassenen. De regels hiervoor wijken af van de vergoedingen voor orthodontie bij kinderen.

Zelden vergoeding orthodontist via basisverzekering

De kosten voor de orthodontist bij ernstige groeistoornissen en ontwikkelingsstoornissen in kaak, gebit of mond worden wel vergoed door de basisverzekeringen, maar dit komt bij volwassenen nog minder vaak voor dan bij kinderen. Bijna altijd moet u zich voor de orthodontist dus aanvullend verzekeren.

Via tandartsverzekering of aanvullende verzekering

Hoe dat in zijn werk gaat verschilt per zorgverzekeraar. Dat kan vaak via een algemeen aanvullend pakket of een tandartsverzekering. Maar veel zorgverzekeraars vergoeden de orthodontist voor volwassenen helemaal niet . Zelfs de speciale orthodontie verzekering van FBTO vergoed alleen bij kinderen.

Tip: Kijk bij het overzicht vergoedingen zorgverzekeringen orthodontie volwassenen voor alle vergoedingen, dekkingen en voorwaarden per zorgverzekering en zorgverzekeraar. Dan bent u helemaal op de hoogte.

Wachtttijden orthodontie

In het bovenstaande overzicht van zorgverzekeringen voor orthodontie voor volwassenen staat ook van iedere verzekering aangegeven of er een wachttijd is. Veel zorgverzekeraars hanteren namelijk een wachttijd voor een jaar. Pas als je de aanvullende verzekering een jaar lang hebt betaald mag je gaan declareren. Dat is heel belangrijke informatie als u komend jaar een beugel wil en daar nu een verzekering voor wil gaan afsluiten.

Ook vind je alle maximale vergoedingen en dekkingen (100%, 80%, 75%) in dit bijzonder handige overzicht.