Goedkoopste zorgverzekering 2019 bij volledige vrije keuze van zorgverlener

Bij het kiezen van een zorgverzekering is niet alleen de prijs van belang, maar ook andere factoren zoals de zorgverleners die een contract hebben met de zorgverzekeraar voor de betreffende zorgverzekering. Bij de budget zorgverzekeringen wordt er maar een klein deel van de ziekenhuizen volledig vergoed, en ook bij de meest gekozen verzekeringen (de natura verzekering) is er geen volledige vrije keuze van zorgverlener, tenminste niet als u uw kosten volledig vergoed wilt hebben.

Wilt u zelf kunnen bepalen welk ziekenhuis of andere zorgverlener u bezoekt, en daar altijd de volledige vergoeding voor krijgen, dan dient u een restitutie-verzekering met vrije keuze te kiezen. Voor deze vrijheid betaalt u wel. Deze verzekeringen zijn wel duurder.

Hieronder vindt u de vijf goedkoopste zorgverzekeringen met vrije keuze die voor iedereen toegankelijk zijn.

TIP: Dit prijsvergelijk is tot stand gekomen via Independer. Daar kunt u  de goedkoopste zorgverzekering 2019 vinden die aan uw eisen en wensen voldoet.

Dit zijn de goedkoopste zorgverzekeringen 2019 met volledig vrije keuze van zorgverlener (restitutie) die voor iedereen af te sluiten zijn:

  1. Zekur Zorg Vrij (113,40 euro)
  2. PMA Basis Vrij (116,25 euro)
  3. OHRA restitutie (116,30 euro met korting via bovenstaande Independer link)
  4. FBTO restitutie (117,50 euro)
  5. VGZ Eigen Keuze (118,06 euro met korting via bovenstaande Independer link)

TIP: Deze prijzen zijn voor de zorgverzekering met alleen het verplichte eigen risico, Verhoogt u het eigen risico dan neemt de prijs sterk af. Voor de bovenstaande FBTO zorgverzekering 2019 betaalt u dan bijvoorbeeld nog maar 95,50 euro. Maar als u veel zorg gebruikt die ten koste gaat van het eigen risico valt wel een deel van het voordeel weg of verliest u er zelfs op.

goedkoopste zorgverzekering vrije keuze