Goedkoopste zorgverzekering 2019. Minimaal eigen risico

Welke zorgverzekering 2019 is de goedkoopste zorgverzekering als we alleen naar de basisverzekering kijken? Hier kijken we naar de vijf goedkoopste zorgverzekeringen 2019 bij een minimaal (dus alleen het verplichte) eigen risico. Hierbij hebben wij geen eisen gesteld aan het aantal ziekenhuizen en andere zorgverleners die volledig vergoed worden.

Onderstaand overzicht is tot stand gekomen met Independer. Bij Independer kun je de voor jou goedkoopste zorgverzekering vinden als je aanvullende wensen hebt zoals een aanvullende verzekering, meer keuze uit zorgverleners of als je een ander eigen risico wenst.

Top vijf goedkoopste zorgverzekeringen 2019 met minimaal eigen risico

  1. Zekur Gewoon Zekur budget verzekering (98,50 euro)
  2. Zilveren Kruis ZieZo Selectief budget verzekering (101,95 euro)
  3. Univé Zorg Select natura verzekering (105,85 euro)
  4. Bewuzt Natura verzekering (105,95 euro)
  5. Zilveren Kruis ZieZo Basis natura verzekering (105,95 euro)

Let op! Verzekering 1 en 2 zijn budget zorgverzekeringen. Dat betekent dat je maar bij een heel beperkt aantal ziekenhuizen en andere zorgverleners een volledige vergoeding krijgt. De nummers 3 t/m 5 zijn natura verzekeringen. Ook deze bieden geen volledige vrije zorgkeuze, maar hebben wel een zeer ruime dekking

goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico

Geen verschil in dekking basisverzekering

In tegenstelling tot bij de tandartsverzekering en andere aanvullende verzekeringen is er geen verschil in dekking bij de basisverzekering van de verschillende zorgverzekeraars. Er is wel verschil in zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten en de service en die de verzekeraars aanbieden kan verschillen.