Korting ANWB zorgverzekering

Tot 2014 was het voor leden van de ANWB nog mogelijk om via Agis korting te krijgen op de zorgverzekering. Inmiddels is Agis opgegaan in Zilveren Kruis en deze zorgverzekeraar heeft geen collectief voor ANWB abonnees. Deze ANWB zorgverzekering met korting bestaat dus niet meer. Er zijn momenteel ook geen andere collectieve zorgverzekeringen voor ANWB leden.

Betekent dit dat u nu, ook als ANWB lid, overal naast grijpt?

Nee, gelukkig zijn er nog vele andere manieren om korting te krijgen op aanvullende zorgverzekeringen via andere openbare collectieven.

Ook voor niet ANWB leden!

Collectieve zorgverzekering tegenwoordig minder interessant

Tot 2020 was het best interessant om collectieve kortingen af te spreken met zorgverzekeraars. Veel werkgevers, maar ook ledenorganisaties zoals de ANWB, deden dat dan ook, via een ANWB zorgverzekering met korting voor leden. Er mocht namelijk tot wel 10 procent korting gegeven worden op de basis verzekering. Dat waren nog eens leuke kortingen!

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

Vanaf 2023 mag er geen korting meer gegeven worden op de basis zorgverzekering. Op aanvullende verzekeringen mag nog wel korting gegeven worden, maar de belangstelling hiervoor is een stuk minder bij mensen die een verzekering zoeken. Lang niet iedereen wil een aanvullende verzekering, en wie wel een aanvullende verzekering wil heeft vaak zulke specifieke wensen dat het zo goed als toevallig is als collectief en wensen bij elkaar aansluiten.

Een beste zorgverzekering zoeken levert dan een beter resultaat op dan instappen op een collectief waarvoor men toevallig in aanmerking komt.

Vaak is de prijs van een goedkope zorgverzekering zonder korting namelijk een stuk lager dan een de premie die u betaalt bij een zorgverzekeraar waar u wel korting krijgt. Deze zorgverzekeraars houden namelijk met het bepalen van hun premie er vast rekening mee dat ze korting moeten  geven, bijvoorbeeld aan ANWB leden, maar ook aan andere collectieven. Uiteindelijk betaalt het ANWB lid dan de eigen korting (en betaalt wie geen korting betaalt veel te veel).

Het is daarom veel interessanter om via bovenstaande “beste zorgverzekering zoeken” te kijken welke zorgverzekeringen het beste bij u passen en welke van deze beste zorgverzekering het goedkoopst is. U zal zien dat de zorgverzekering dan veel goedkoper kan dan een ANWB zorgverzekering of een zorgverzekering met korting via een ander collectief.

Samenvatting:
De ANWB zorgverzekering voor ANWB leden bestaat niet meer. Maar dat betekent niet dat je als ANWB lid (of als niet ANWB lid) geen korting op de zorgverzekering kunt krijgen. Integendeel, hierboven vind u een link naar diverse mogelijkheden om korting op uw zorgverzekering te krijgen. Maar staar u niet blind op kortingen. Soms is een goedkope zorgverzekering zonder korting goedkoper en beter dan een zorgverzekering met korting.We adviseren dan ook iedereen de zorgverzekeringen met uw wensen te vergelijken. Via “beste zoekverzekering zoeken” hier boven gaat dat snel en makkelijk.