Korting leden ANWB op zorgverzekering

Tot 2014 was het voor leden van de ANWB nog mogelijk om via Agis korting te krijgen op de zorgverzekering. Inmiddels is Agis opgegaan in Zilveren Kruis en deze zorgverzekeraar heeft geen collectief voor ANWB abonnees. Er zijn momenteel ook geen andere collectieve zorgverzekeringen voor ANWB leden.

Betekent dit dat u nu, ook als ANWB lid, overal naast grijpt?

Nee, gelukkig zijn er nog vele andere manieren om korting te krijgen op de zorgverzekering via andere openbare collectieven. Deze lopen op tot 5% op de basisverzekering (meer mag vanaf 2020 niet meer van de overheid) en tot wel meer op aanvullende verzekeringen.

Ook voor niet ANWB leden!

Kijk hier voor de mogelijkheden om zeer hoge korting op uw zorgverzekering te krijgen.

Collectieve zorgverzekering vanaf 2020 minder interessant

Tot 2020 was het best interessant om collectieve kortingen af te spreken met zorgverzekeraars. Veel werkgevers, maar ook ledenorganisaties zoals de ANWB, deden dat dan ook. Er mocht namelijk tot wel 10 procent korting gegeven worden op de basis verzekering.

Vanaf 2020 geldt er echter een maximum van 5 procent korting op de basis zorgverzekering. Op aanvullende verzekeringen mag nog wel meer korting gegeven worden, maar de belangstelling hiervoor is een stuk minder bij mensen die een verzekering zoeken. Lang niet iedereen wil een aanvullende verzekering, en wie wel een aanvullende verzekering wil heeft vaak zulke specifieke wensen dat het zo goed als toevallig is als collectief en wensen bij elkaar aansluiten. Een beste zorgverzekering zoeken levert dan een beter resultaat op dan instappen op een collectief waarvoor men toevallig in aanmerking komt.