Overzicht zorgverzekeraars

In Nederland kun je kiezen uit vele tientallen zorgverzekeringen en zorgverzekeraars. Maar toch is de keuze tussen verzekeraars minder groot dan u zou denken. Heel veel zorgverzekeraars behoren namelijk tot het zelfde verzekeringsconcern. In feite zijn er maar 10 echte zorgverzekeraars.

Overzicht zorgverzekeraars

Zo zijn de zorgverzekeringen van Agis, Avero, De Friesland, FBTO, De Christelijke Zorgverzekeraar (voorheen ProLife), Interpolis, Kiemer, OZF, TakeCareNouw, YouCare en Zilveren Kruis allemaal zorgverzekeringen van Achmea. Het Achmea concern is daarmee de grootste zorgverzekeraar van Nederland. 5,5 miljoen zorgverzekeringen zij hier afgesloten.

Een andere grote zorgverzekeraar, met 4 miljoen verzekerden, is VGZ. Hieronder vallen naast de VGZ zorgverzekeringen ook de zorgverzekeringen van Bewuzt, Univé, Zekur, De Goudse, IZA, IZZ en UMC.

OHRA en Delta Lloyd vallen onder CZ en wie een HEMA, AnderZorg of Azivo zorgverzekering afsluit verzekert zich bij Menzis. Kijk in het bovenstaande infographic van Zorgkiezer voor een compleet overzicht.

Zelfde concern, grote verschillen
Betekent dit dat een FBTO zorgverzekering gelijk is aan die van Avero? Dat een OHRA zorgverzekering even duur is als die van CZ? Of dat een HEMA zorgverzekering dezelfde dekking biedt als de zorgverzekeringen van Menzis? Nee, absoluut niet. Ook tussen zorgverzekeringen die binnen hetzelfde concern vallen kunnen grote verschillen bestaan.

Gebruik de Zorgkiezer om snel en makkelijk zorgverzekeringen en zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.